Suzique Zangles en MuziekworkshopsMuziekles basisonderwijs Roosendaal - Suzique.nl
Muziekdocent basisonderwijs

Muziekles in het basisonderwijs

Muziek is een heerlijk vak op school en heeft op veel vaardigheden een positieve invloed. De hersenen ontwikkelen zich meer door de muzieklessen.
De muziekles is een hele goede groepsactiviteit die voor een positief groepsgevoel zorgt, en de leerlingen worden er individueel ook ontzettend vrolijk van.

Sinds een aantal jaar geef ik muziekles op de Springplank in Fijnaart, de leerlingen en leerkrachten worden hier altijd blij van. Leerlingen(en leerkrachten) doen enthousiast mee en vinden het altijd jammer als de tijd voorbij is.

De vaardigheden van de leerlingen verbeteren enorm en ze zien de waarde van muziek. Op de Springplank vragen de leerlingen na de lessen vaak nog aan mij of aan hun eigen leerkracht of zij het lied nog eens mogen zingen of spelen, zo enthousiast zijn ze na de muzieklessen.

Momenteel heb ik ervaring met de methodes 123zing en zangexpress. Deze methodes gebruik ik tijdens de muzieklessen, hierdoor kunnen de leerkrachten het lied of speelstuk dat ze geleerd hebben later op de dag of in de week nog eens met ze spelen of zingen.

Daarnaast kan ik ook voor de groepsleerkrachten lesvoorbereidingen schrijven en lessen klaar zetten in de methode, deze kunnen ze zelf vervolgens uitvoeren. Mochten ze ergens moeite mee hebben, uiteraard kunnen ze altijd contact met mij opnemen voor adviezen om de lessen fijner en makkelijker te maken voor henzelf.

Muziekproject, musical begeleiding of schoolorkest/koor

Ook kunnen we op uw basisschool(middelbare school) bijvoorbeeld samen een muziekproject/dag opzetten waar we klassen apart van elkaar muziek laten maken, of juist met heel de school. We kunnen thematisch en georganiseerd te werk gaan of juist veel uit de kinderen laten komen. Een muziekdag, of een workshop op een bepaalde feestdag van de school. Wij zijn in het bezit van veel materiaal om diverse muzieklessen en workshops te geven. U vraagt en wij draaien!

Daarnaast kunnen we de school helpen met een musical begeleiden of schrijven. Ziet u er tegenop om dit op te zetten. Vraag om onze hulp en wij nemen uit handen wat u uit handen wilt geven.

Ook hebben wij de optie om een schoolorkest of schoolkoor te begeleiden. Heeft u een aantal kinderen op school die een instrument bespelen en u wilt hier gebruik van maken en/of juist stimuleren. Dan is er altijd de keuze om een schoolorkest te starten. Heeft u al een orkest maar heeft u enkel iemand nodig die ze begeleidt? Mail en we bespreken samen de mogelijkheden.

+31 6 43971685

info@suzique.nl