Suzique Zangles en MuziekworkshopsMuziekles basisonderwijs Roosendaal - Suzique.nl

Muziekles in het basisonderwijs

Muziek is een heerlijk vak op school en heeft op veel vaardigheden een positieve invloed. De hersenen ontwikkelen zich meer door de muzieklessen, leerlingen ontwikkelen maatgevoel en krijgen kennis van muziektheorie. De muziekles is ook een ontzettend goede groepsactiviteit die voor een positief groepsgevoel zorgt, en vergeet niet dat de leerlingen er individueel ook ontzettend vrolijk van worden. 

Sinds een aantal jaar geef ik muziekles op de Springplank in Fijnaart, de leerlingen en leerkrachten worden hier altijd blij van. Leerlingen(en leerkrachten) doen enthousiast mee en vinden het altijd jammer als de tijd voorbij is. 
De vaardigheden van de leerlingen verbeteren enorm en ze zien de waarde van muziek. Op de Springplank vragen de leerlingen na de lessen vaak nog aan mij of aan hun eigen leerkracht of zij het lied nog eens mogen zingen of spelen, zo enthousiast zijn ze na de muzieklessen. 

Momenteel heb ik ervaring met de methodes 123zing en zangexpress. Deze methodes gebruik ik tijdens de muzieklessen, hierdoor kunnen de leerkrachten het lied of speelstuk dat ze geleerd hebben later op de dag of in de week nog eens met ze spelen of zingen.
Daarnaast kan ik ook voor de groepsleerkrachten lesvoorbereidingen schrijven en lessen klaar zetten in de methode, deze kunnen ze zelf vervolgens uitvoeren. Mochten ze ergens moeite mee hebben, uiteraard kunnen ze altijd contact met mij opnemen voor adviezen om de lessen fijner en makkelijker te maken voor henzelf. 


Wilt u ook leuke en nuttige muzieklessen op uw school? U kunt mij mailen(suzanne.dewit@suzique.nl) of het contactformulier invullen die u onder de groene knop hieronder vindt. Momenteel heb ik nog plek in mijn agenda voor nieuwe basisscholen, ik kom graag uw school helpen met de muzieklessen!

Daarnaast kunnen we op uw basisschool(middelbare school) bijvoorbeeld samen een muziekproject/dag opzetten waar we klassen apart van elkaar muziek laten maken, of met heel de school. We kunnen thematisch en georganiseerd te werk gaan of juist veel uit de kinderen laten komen. Denk dan bijvoorbeeld aan een musical begeleiden, etc.

Of heeft u een aantal kinderen op school die een instrument bespelen en u wilt hier gebruik van maken en/of juist stimuleren. Dan is er altijd de keuze om een schoolorkest te starten. Heeft u al een orkest maar heeft u enkel iemand nodig die ze begeleidt? Mail en we bespreken samen de mogelijkheden.

Op zoek naar een muziekworkshop voor een andere doelgroep? Kijk op de pagina  Muziekworkshops voor de mogelijkheden en/of neem  contact met mij op.